Család

Pénzért hagyta abba a facebookozást

200 dollárt ajánlott 14 éves lányának egy amerikai apa, ha a tinédzser 5 hónapig nem használja a közösségi oldalt.

Paul Baier, a bostoni apa még szerződést is kötött a lányával, aki állítólag saját bevallása szerint is túl sokat lógott a közösségi oldalon. Az ötlet Rachel fejéből pattant ki, aki megunta, hogy nem talál bébiszittermunkát, és tudta, hogy az apja nem nézi jó szemmel a közösségi oldalt. Így a 14 éves lány kérte az apját: fizessen, és leáll egy időre a Facebookkal.

Pénzért hagyta abba a Facebookozást

Átszámítva nagyjából 45 ezer forintért vállalta a lány, hogy öt hónapig rá sem néz a fiókjára. Az összeg egy részét áprilisban kapja meg, a másik felét pedig júniusban, amikor lejár a szerződés. A szerződésben az apa és lánya abban állapodtak meg, hogy a férfi beléphet a fiókba, megváltoztathatja a jelszót, és deaktiválhatja, így Rachel még véletlenül sem tud belépni újra.

Arról nem szól a fáma, hogy az apa hogyan ellenőrzi majd, hogy a lánya nem hozott létre egy másik fiókot. A többi között ezzel is támadták az amerikai édesapát, mert sokan azt gondolják, ezt a problémát így nem lehet megoldani. Mások szerint viszont több szülőnek kéne követni a bostoni apuka példáját. Szerintetek?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top