Család

Visszaadta a talált pénzt a négygyermekes anyuka

Bőven lett volna helye a pénznek, a becsületes asszony azonban mégsem tartotta meg.
Pat Wesner

Pat Wesner

Forrás: Fox News

A New York-i Pat Wesner kedd reggel egy pénzszállító mögött haladt az autójával, amikor egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a furgon hátsó ajtaja kinyílik, és vaskos bankókötegek esnek ki rajta.

Az asszony azonnal lefékezett, a furgon viszont nagy sebességgel hajtott tovább, mivel a vezető nem vette észre, hogy elhagyta a rakomány egy részét. Az úton rajtuk kívül épp senki sem haladt, így Pat akár fel is markolhatta volna az ölébe hullott összeget, ám ő ehelyett inkább a rendőrséget hívta.

„Ha valami olyat teszel el, ami nem a tiéd, az lopás, ezért meg sem fordult a fejemben, hogy zsebre tegyem a talált pénzt. Az nem az enyém” – nyilatkozta a nő egy tévétársaság riportjában.

Mint utóbb kiderült, a figyelmetlen pénzszállító 11 000 dollárt, azaz közel 2,5 millió forintot szórt el az úton, mely az asszonynak köszönhetően az utolsó fillérig megkerült. Pedig Wesneréknél is igencsak lett volna helye az összegnek, a családnak ugyanis négy gyermeke van, közülük az egyik fogyatékossággal él.

A furgon sofőrje komoly bajba kerülhetett volna, ha a megtaláló nem ilyen becsületes: a férfi azóta fel is hívta Patet, köszönetet mondott neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top