Család

Lilikének gyűjtenek a Facebookon

Egy embertől kértek segítséget, végül sokaktól kaptak egy beteg kislány szülei a közösségi oldalon.

„Lilike és az ikertestvére oxigénhiányos állapotban születtek tavaly nyáron Pécsett” – kezdi az elején a család kálváriáját Podányné Mercédesz, aki Vince Ildikóval és Markoltné Mariannal együtt sokat segített, hogy a beteg kislány és a szülei minél több segítséget kaphassanak.

A 7 hónapos Lilike
A 7 hónapos Lilike

„Lilike ikertestvére sajnos pár napos korában meghalt, róla pedig kiderült, hogy súlyos epilepsziás, és kórházban kellett mararadnia” – teszi hozzá Mercédesz. A kislány szülei Kaposváron laknak, és mindent elárul az anyagi helyzetükről az, hogy nem tudták meglátogatni Lilikét a kórházban, mert nem tudták kifizetni az útiköltséget.

A segítség a Facebookon keresztül szerveződött: Mercédesz, Ildikó és Mariann segítő csoportokat hozott létre, ahol terjedt a hír, hogy egy beteg kislánynak van szüksége támogatásra. „Volt olyan, aki 200 darab pelenkával jött, a kórházból pedig a Budapesti Különleges Mentők szállították haza – teljesen ingyen” – tette hozzá Mercédesz, akinek az Add a kezed csoportjában segítségre szoruló gyerekeket és segítőiket hozza össze. Lilike már otthon van a szüleivel, kicsit jobban van, a pécsi gyerekklinika nővérei és orvosai jóvoltából is, de sok kezelésre lenne még szüksége, amit a szülei nem tudnak kifizetni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top