Család

Hajóra költözött a család

Könnyebben megélnek, és a szó szoros értelmében közelebb kerültek egymáshoz.

A kétgyermekes brit Lawrence család komoly megélhetési problémákkal küzdött. Mivel nem akartak jelzáloghitelt felvenni, ezért inkább eladták négyszobás családi házukat, vásároltak helyette egy lakóhajót, és odaköltöztek. 

Hajóra költözött a család

A hajó Stratford-upon-Avon kikötőjében horgonyoz, a gyerekek, a 7 éves Jake és a 12 éves Phoebe a helyi iskolába járnak. Az anya, Debra egy kávézóban dolgozik, az apa, Duncan – aki korábban teherautó-sofőr volt és alig volt ideje hazajárni –, jelenleg otthon van a gyerekekkel. A lakóhajón jóval könnyebben megélnek, mint korábban a házban: csak a számlákon évente 8000 fontot, vagyis mintegy 2,7 millió forintot takarítanak meg.

Az alig 20 méter hosszú hajón igencsak okosan kell gazdálkodniuk a hellyel, ez azonban minden értelemben közelebb hozta egymáshoz a családot. „A gyerekeknek egy helyiségen kell osztozniuk, ami miatt van némi bűntudatom, ők viszont úgy tűnik, nem bánják” – mesélte Debra egy brit lap riportjában.

Hajóra költözött a család

„Mindenki azt gondolta, hogy megőrültünk, amikor mindent eladtunk és egy hajóra költöztünk, de ez a legjobb dolog, amit valaha tettünk. Bárcsak megtettük volna már évekkel ezelőtt!” – fogalmazott Duncan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top