Család

Minél több testvéred van, annál kisebb eséllyel válsz el

Jó hasznát vehetjük a házasságban annak, amit a testvéreinktől tanulunk.

Minél több testvéred van, annál kisebb valószínűséggel végződik válással a házasságod – állítja egy frissen megjelent tanulmány. Számszerűsítve minden testvér 2-7 százalékkal csökkenti a válás valószínűségét.

Minél több testvéred van, annál kisebb eséllyel válsz el

A Ohio Egyetem szakemberei által 1972 és 2012 között végzett kutatás 57 000 ember adatainak elemzésére épül. Bár konkrét ok-okozati összefüggést nem tudtak bizonyítani a testvérek száma és a válás kisebb valószínűsége között, a kutatók szerint a jelenség oka az lehet, hogy a testvéreinkkel tapasztalatokat szerzünk abban, hogy miként kezeljünk másokat. Nekik köszönhetően megtanuljuk a dolgokat a másik nézőpontjából is látni és megbeszélni a problémákat. Minél nagyobb családban élünk, annál több lehetőségünk nyílik arra, hogy fejlesszük ezeket a társas együttéléshez nélkülözhetetlen képességeket, amelyek aztán kiváló alapot adnak a felnőtt kapcsolatokhoz és a házassághoz is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top