Család

Cenzúrázzák a rajzfilmeket Kínában

A mesefilmekből is kigyomlálnák a káros tartalmakat Kínában.

A gyerekkönyvek után a kicsiknek szóló mesefilmek minőségének emelésére és káros tartalmaktól való megtisztítására indított kampányt a kínai médiahatóság. Cél: a tévében sugárzott mesefilmek tartalmi normáinak szigorítása, a programok általános minőségének javítása és az erőszakos, vulgáris elemektől való megtisztítása.

Cenzúrázzák a rajzfilmeket Kínában

Az új szabályok értelmében a rajzfilmek készítőinek a társadalmi erkölcsöket és a családi értékeket kellene hangsúlyozniuk, valamint tartózkodniuk kell az ártó gondolatok és káros szokások, a hiedelmek és áltudományok reklámozásától.

A gyerekprogramoknak az erőszakos elemeket is kerülniük kellene, főként az olyanokat, amelyeket könnyű utánozni, vagy amelyek háztartásban használatos tárgyakkal okoznak veszélyhelyzetet. Májusban ugyanis történt egy baleset a kelet-kínai Csiangszu tartományban, amikor is két kisgyerek súlyosan megégette magát, mivel a legkedveltebb rajzfilm, a Kedves kecske – szürke farkas egyik jelenetét próbálták otthon utánozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top