Család

Újraindították a nyomozást Maddie ügyében

A kislány több mint 6 éve tűnt el, most új nyomra bukkantak.

Újraindították a nyomozást Maddie ügyébeA portugál ügyészség újraindíttatta a nyomozást a több mint 6 éve Portugáliában eltűnt skót kislány, Madeleine McCann ügyében, a bizonyítékok áttekintése ugyanis új nyomra vezetett. A brit és a portugál rendőrség nyomozása párhuzamosan fog futni.

A skót kislány 2007. május 3-án, negyedik születésnapja előtt néhány nappal tűnt el nyomtalanul a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjából. Az ügyet szinte példátlan nemzetközi figyelem kísérte, különösen azt követően, hogy a portugál rendőrség 2007 őszén az Angliában élő orvos szülőket, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá, egy évvel később azonban visszavonták a gyanúsítást. A portugál vádhatóság bűncselekmény hiányában 5 évvel ezelőtt, 2008-ban lezárta a nyomozást, és beszüntette a kislány keresését.

Madeleine sorsáról és hollétéről számtalan teória került nyilvánosságra. A visszatérő feltételezések között szerepel, hogy a gyermek pedofil bűnözők rabságába eshetett, de az is gyakran felmerül, hogy jómódú, gyermektelen külföldi házaspár „megrendelésére” rabolhatták el. A kislányt Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján „látni” vélték, de sehol nem akadtak a nyomára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top