Család

Egy nem mindennapi középiskolás mindennapjai

Egy átlagos tinédzser középiskolába jár, házi feladatot ír, moziba megy barátaival, osztálykiránduláson vesz részt. Dolfin Balázs (16) élete másképpen alakul, de ő mégsem boldogtalan ettől. A fiatal csellista tehetség zenei karrierje érdekében sok áldozatra kész, ahogyan szülei is: magántanuló és napi 4-5 órát gyakorol. A "Tehetségnapló" kampány kapcsán Balázs édesanyját, Dolfinné Viski Ágnest kérdeztük az elmúlt hetek kihívásairól.

[másolat] - Vívás, verseny, siker, támogatás

Mi történt Veletek, Balázzsal az elmúlt hetekben?

Szokás szerint zsúfolt hétköznapok állnak mögöttünk. Elkészítettük egy angliai kurzusra való jelentkezés stúdió minőségű CD-felvételét, valamint Keller András világhírű hegedűművésszel is találkozott Balázs, aki a felvételihez személyes támogatásáról biztosította. Emellett több hangversenyen is részt vett, melyek közük kiemelkedett a Mariott Hotelben szervezett adventi koncertje. Természetesen ennyi elfoglaltság mellett igen nehéz az iskolai kötelezettségeknek is eleget tenni, de jó időbeosztással a vizsgákat is sikerült teljesíteni.

Megviselő Balázs számára, hogy ilyen fiatalon több fronton is helyt kell állnia?

Számára a zene öröm. Nem focisták vagy celebek iránt rajong, hanem művészek iránt. Novemberben például példaképe, Várdai István csellóművész óráján vett részt, majd Fenyő László kurzusán. Ezekből a találkozásokból rengeteg erőt merít, inspirálják, hogy tovább tudjon lépni.

[másolat] - Vívás, verseny, siker, támogatásEgy fiatal csellistának leginkább gyakorlással és koncertezéssel telnek a mindennapjai. Marad ideje Balázsnak szórakozásra?

Balázs tehetsége éppen azért bontakozhat ki, mert élvezet számára az, amit csinál, így bár nem sok ideje marad az átlagos szórakozásra, mégis boldog és kiegyensúlyozott élete lehet. Számunkra pedig ez a legfontosabb.

A sok különóra nyilván rengeteg költséggel jár…

Igen, ez igaz. Mi szerencsére meg tudjuk adni a kellő támogatást fiúnknak, ebben azonban nagy szerepe van a MOL Tehetségtámogató Programnak, amely már több éve segíti Balázs pályafutását és a többi támogatónknak.

Kövesd a „Tehetségnapló” kampányban részt vevő családokat a Facebookon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top