Család

16 évesek lettek a világ első hetes ikrei

Hétköznapi életet élnek Iowa állam egyik kisvárosában, és nem bánják, hogy ma már egyáltalán nem híresek.

Magazinok címlapjára, tévéadásokba kerültek a McCaughey testvérek, amikor 1997-ben megszülettek, a világ azonnal megismerte Kenny, Kelsey, Natalie, Brandon, Alexis, Nathan és Joel nevét. A három lány és a négy fiú 16. születésnapjukon a The Des Moines Register című helyi lapnak elmondták, örülnek, hogy már hétköznapi életet élhetnek. A családban – amelynek tagja nővérük, a 18 éves Mikayla is – a népszerűségnél fontosabb kérdés a gyerekek zenekari próbája, sportversenyei, és hogy ki mikor vezetheti az autót.

A 7 hálószobás házat és a családi buszt ajándékba kapta ikreik születésekor a házaspár, a fémmunkás Kenny és felesége, Bobbi. Jelenleg a nagylány főiskolai tanulmányai és a tinik fogszabályzói jelentik a legnagyobb kiadást a költségvetésükben. Fedezniük kell Alexis és Nathan orvosi költségeit is, akik kisebb agyvérzéssel születtek, de már minden rendben velük.

Az apa szerint a legnagyobb kihívás, hogy a gyerekek ne maradjanak le a többiektől, de mégse vegyenek meg nekik minden trendi dolgot. Elmondta, hogy három ikernek van mobiltelefonja, kettőnek táblagépe, de Kenny maga kártyás telefonnal jár. Az oktatási asszisztensként dolgozó családanya szerint egyre kevésbé működik az „azért, mert én azt mondtam”, viszont a gyerekek egyre jobban megértik, miért nem engednek meg nekik bizonyos dolgokat.

Az ikrek meddőségi kezelés segítségével fogantak. Mint a szülők elmondták, vallásos hitük segített meghozni a döntést, hogy mind a 7 embriót megtartsák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top