Család

Transzszexuális pár kötött házasságot Argentínában – a férj szülni fog

Először kötött házasságot Argentínában olyan transzszexuális pár, amelynek egyik tagja sem esett át nemátalakító műtéten. A "férj" ráadásul hamarosan szülni fog.

Az ifjú férj nőként született és nem is esett át nemátalakító beavatkozáson, de a hatóságok saját kérésére férfiként kezelik. Menyasszonya ellenben, bár most már nőként él, férfinek született.

Argentína 2010-ben a latin-amerikai országok közül elsőként engedélyezte a homoszexuálisok házasságát. Két évvel később törvényt hoztak, amely lehetővé tette a transzszexuálisoknak, hogy meghatározzák, férfinak vagy nőnek érzik magukat, és ez alapján állították ki hivatalos okirataikat.  

A most házasságot kötött Alexis Taborda és Karen Bruselario saját elmondásuk szerint az első transzszexuális ifjú pár, amelynek egyik tagja sem vetette alá magát nemi átalakításnak.

robsonpiresxerife.com
Forrás: robsonpiresxerife.com

A pár a napokban tartotta polgári esküvőjét, de szeretne templomi szertartást is, ezért e-mailben tájékoztatták történetükről a pápát. A katolikus egyház feje egyelőre nem válaszolt a megkeresésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top