Család

Így tudhatod meg, mennyi marad a családi kasszában!

Idén nagyobb kedvezményhez juthatnak azok a családok, amelyek tavaly nem tudták teljesen kihasználni a családi kedvezmény lehetőségeket.

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján a családikedvezmény-kalkulátor, amelynek segítségével könnyen kiszámítható, hogy 2014-ben a rendszeres bérjövedelemből mekkora adóalap-, illetve járulékkedveményhez juthatnak a családok.

A kalkulátor mellett az is szerepel, hogy kik jogosultak a kedvezményekre és mely családtagok számítanak eltartottnak, illetve kedvezményezett eltartottnak. A havi bér mellett ugyanis ezek az adatok és információk szükségesek a kedvezmény kiszámításához.

A program használatához segítséget nyújtanak az “i” betűvel jelzett ikonok, amelyek minden sor mellett szerepelnek, és részletes magyarázatot adnak a pontos kitöltéshez.

A családikedvezmény-kalkulátort a NAV szakemberei különböző képzettségű és szakterületű adózók segítségével tesztelték. Az eredmények azt mutatták, hogy a végleges verzió könnyen használható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top