Család

Válunk! Melyik barát marad?

A válás sok mindent megváltoztat. Nem csak saját magunkkal kell szembenéznünk, utána nem csak a gyerekekkel, nem csak a család többi tagjával, de bizony a barátokkal is.

A házasságba hoz az egyik fél valamit, hoz a másik fél valamit, és utána lesznek közös dolgok. Így van ez a barátokkal is.

Válunk! Melyik barát marad?Vannak az emberfiának gyerekkori barátai, fősulis barátai, akik csak az övéi, és nincs közösködés. Nem kell őket beleírni a házassági szerződésbe, mert ők a házasság előtti vagyon. Ők kincsek, akik végigkísérik az életed, akik melletted állnak olyankor is, amikor más nem. Amikor őrzik azokat a titkokat, amiktől fáj a lelkük, de megőrzik, mert szeretnek. Melletted állnak. Támogatnak, veled örülnek. Tudnak mindent, empatikusak, átélik veled. Ők ismerik a házasságod is, a problémákat is. Ha szerencsés vagy, akkor a válás során is támogatnak.

Aztán vannak a közös barátok. Na, igen. Ők azok, akiket együtt ismertetek meg, a közös vagyon. Akiken osztozkodni kell, hisz nem várhatjuk el tőlük, hogy mindkettőnkkel jóban legyenek. Nem áldozhatják fel magukat, hogy mindkét sztorit folyamatosan hallgassák… előbb-utóbb állást kell foglalniuk, mert ezt várjuk el a barátainktól…

Itt kezdődnek a problémák. De vajon hogyan lehet őket megoldani? A teljes cikket a Magabiztos, elvált nő blogon találod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top