Család

Hogy ne legyen kínszenvedés a gyerekkel való cipővásárlás!

Nektek is gondotok van ezzel a tevékenységgel? Bizony. ez általában nem túl jó program, sem a szülőknek sem a gyerekeknek. Bloggerünk megosztotta velünk a tapasztalatait.

Könnyen lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, és mások nem kerítenek ekkora feneket az ügynek, de számomra a gyerekcipő-vásárlás mint tevékenység egyike a legrémesebb dolgoknak, amiket a gyerekkel együtt lehet művelni. Persze nyilván én dramatizálom túl a dolgot azzal, hogy nem adok a gyerekekre örökölt cipőket, de azt gondolom, hogy ebben a korban még olyan sok kicsinek van ilyen-olyan lábproblémája, lúdtalpa, hogy még az alig használt cipők is el vannak deformálódva, ezért ha nem muszáj, nem kockáztatok.

Ráadásul az internetes rendelésben sem bízom, miután egyszer sikerült a jól bevált márkájú szandálból elvileg megfelelő, gyakorlatilag azonban használhatatlanul kicsi méretűt vásárolnom. Így tehát muszáj személyesen tiszteletünket tenni a cipőboltban, ha tetszik, ha nem. A kívánatosnál ráadásul kicsit gyakrabban, a gyermeki láb ugyanis képes az önálló akaratnyilvánításra, kedvenc olvasmánya pedig a Murphy törvénykönyve, következésképpen olyan a világon nincs, hogy adott gyermek egy adott cipőben kibírjon egy adott szezont. És ezt tekinthetjük örök érvényű igazságnak. Ugyanis vagy kinövi, vagy elhordja, vagy elhagyja.

Cipővásárlás gyerekkel
 

Pedig nem filléres dolgokról beszélünk. Ha nem a kínaiban vásárolunk műbőr cipőt, hanem üzletben igazi bőrt, akkor ötezer forint alatt nem ússzuk meg, de igazából inkább hetet akartam írni. A fiamnak ráadásul olyan vékony és hosszú lábfeje van, hogy csak két gyártótól tudok neki vásárolni, hiába próbálok rá akármit, szorítom csutkára a tépőzárat, lötyög a lábán a cipő. Így viszont legalább nem kell megküzdenem a bőség zavarával, bár Frici nem egy divatdiktátor, szívesen hordja, amit ráadok. Nem válogat, csak az számít neki (meg nekem is), hogy kényelmes legyen.

Illetve van egy új mániája, mégpedig a narancssárga! Kiemelten vonzódik mindenhez, ami ebben a színben pompázik, így lett narancssárga futóbiciklije, majd narancssárga kerékpárja, most pedig épp narancssárga polcokat szeretne a szobájába, és természetesen cipőben is mindegy milyet veszek neki, csak narancssárga legyen… Abinak, nos, neki megvannak a saját elképzelései, de erről majd később!

A teljes cikket a Rejtelmek blogon találod

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top