Család

“Tilosba tévedt” – forrnak az indulatok a 11 éves kislány ügyében

Furcsa dolgok történnek mostanában Nógrádban. A megyei főügyészség "tilosban járásnak" nevezi azt, hogy 61 éves férfi egy 11 éves kislány bugyijában turkált, és számukra érthetetlen okból jóval enyhébben ítéli meg az ügyet, mint ami az eset általuk ismertetett tényeiből szerintünk következne. A különbség nem bagatell: a Büntető törvénykönyv szerint egy 14 év alatti kislány nemi szervének fogdosását az elkövető nem úszhatná meg két év fogházzal, akár tíz évet is kaphatna, ha bebizonyosodik a bűnössége.

Minden anya rémálma, hogy idő előtt véget ér a gyereke ártatlan és naiv gyerekkora.

Például azért, mert valami perverz alak bántalmazza, zaklatja. Elküldöd iskolába, barátokhoz, táborba, kirándulásra. Mosolyogva integetsz, örülsz, hogy egyre önállóbb, és alakul a saját kis élete. Közben félted. Nem mutatod, de félted. Megtanítottad mikor mi a teendője. “Ne menj el senkivel, aki nem a tanárod vagy családtagod, senki nem nyúlhat hozzád az engedélyed nélkül. Ha gond van az iskolában, szólj a tanárnak. Ha az utcán bajba kerülsz, rendőrért kiálts. Ha úgy érzed, butaságot csináltál, vagy valami rossz történt veled, az nem feltétlenül a te hibád, és tudd, hogy mi akkor sem fogunk leszidni. Elmondhatsz bármit, velünk őszinte lehetsz.”

És aztán egy nap, azzal jön haza a különóráról a 11 éves lányod, hogy a matektanárának férje, egy hatvanas férfi, minden tiltakozása ellenére fogdosta, csókolgatta és a bugyijába nyúlkált, amíg a tanárnő a másik szobában volt. A mélységes felháborodás után rögtön hálát adsz, hogy egyből hozzád szaladt a gyerek. Tomboló düh égetné a belsődet, igazságtételért kiáltva. Tudnád, mit kell tenned, kit kell hívnod. Te is ezt tanítottad neki, hívd rendőrséget, a mentőket, a tűzoltókat, ha baj lenne. A hatóságokban megbízhatsz.

Teszed, amit tenned kell. A gyerekedért ért sérelem miatt, és azért, hogy mások gyerekei biztonságban legyenek.

Mennyire komoly ügy egy kislány zaklatása?

 

“Tilosban járó férj” a gyerek bugyijában turkáló férfi?

Pár hónappal később a megyei főügyészség, az ügyetekben az állam büntetőigényét érvényesítő igazságszolgáltatási szerv alkalmazottai a gyerekedet szerintük is molesztáló férfit “tilosban járó férjnek” nevezik a közleményükben. Tilosban járt? Belógott valaki más kertjébe, vagy átment a piroson? Az a 61 éves férfi, aki egy 11 éves kislány bugyijába nyúlkál, és csak azért hagyja ezt abba, mert meghallja a felesége közelgő lépteit, az csupán tilosban jár, félrelépés az egész? A sajtóközlemény címe szerint szerint igen.

A fentebb leírtak az ügyészség szerint megtörténtek. A bizonyítékok alapján vádat emeltek a férfi ellen, és két évig terjedő fogházbüntetésre számíthat, ha a bíróság bűnösnek találja. Múlt pénteken azonban felháborodva tette közzé az Index újságírója a Nógrád Megyei Főügyészség az ügyről szóló meglehetősen fura címmel ellátott sajtóközleményét.

Nem haboztunk, egyből levelet írtunk az ügyészségi sajtószóvivőknek, megkérdezve, hogy mégis hogyan gondolták ezt a címadást, és hogy a közlemény címével összhangban az ügyészség “tilosba tévedésnek” tartja-e a kiskorúakat érő szeméremsértési esetet. Azt is megkérdeztük, ebben a konkrét ügyben tényleg szeméremsértéssel vádolják-e a férfit.

A cikk folytatását megtaláljátok a Feminfo oldalán!

FRISS: Kirúgták a szexuális kényszerítést “tilosba tévedésnek” tituláló szóvivőt az ügyészségtől.

“…az ügy nem körültekintő nyilvánosság elé tárásával, illetve a sértetti jogokat és méltóságot csorbító címadással – a megyei főügyészség szóvivője hibázott, ezért dr. Polt Péter legfőbb ügyész a mai nappal felmentette a sajtószóvivői feladatai alól.”

A bírált közleményt közben az ügyészség eltávolította honlapjáról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top