Család

Nyugdíjasként is teljes életet élni

Nehéz lehet az élet, amikor az embernek már nem kell többé munkába mennie, mert nyugdíjas lett. Sokak lába alól kicsúszik ilyenkor a talaj, pedig végre lenne idő élvezni a szabadságot!

Én mindig csak csodálni tudtam azokat a nyugdíjasokat, akik akkor is teljes életet tudtak élni, ha megszűnt körülöttük az a rend, miszerint reggelente szépen elmentek a munkahelyre, ahonnan délután hazajöttek. Van ügyfelem, aki rengeteget pörög nyugdíjas kora óta az interneten a közösségi oldalán. Verseket oszt meg, hozzászól, nyüzsög, véleménye van, és rengeteget csacsog, a chatnek hála. A másik ismerősöm, szintén bőven hetven felett, kéthetente posztol hátizsákos fotókat magáról, kisebb csoporttal járja az országot. Lepkéket fotóz, integet egy vár lőrésnyi ablakából vagy egy szobor mellől. De egy hónapja írtam nektek arról a 104 éves rövidtávfutó bácsiról, aki megdöntötte a 100 méteres síkfutás rekordját a saját korosztályában.

Minden tiszteletem az övék, és minden vágyam, hogy én is ilyen aktív (testileg és szellemileg aktív) legyek, ha megérem ezt az életkort.

Képek az életet habzsoló nyugdíjasokról Petra blogján!

Nyugdíjasként is teljes életet élni
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top