Család

Ezt használtan is megveheted a gyereknek

Bloggerünk összeszedte, mi az, amit nyugodtan megvehetünk használtan is a gyereknek.

Amikor jön a baba, mindenki hajlamos túlzásokba esni, velem sem volt ez másképp. Új könyvemben összeszedtem, mik azok a dolgok, amelyeket nyugodtan megvehetünk használtan is, ezekből találhattok itt most egy szűkített listát.

1. Babaruha

Ezt veheted használtan is a gyereknek

Ha már eddig is látogattad a turkálókat, akkor ez nem lesz újdonság. Ha nem, akkor érdemes pár kirándulást tenned, ugyanis nagyon pénztárcakímélő megoldás. Ha ódzkodsz a turiktól, akkor még mindig ott lehetnek a barátoktól örökölt ruhadarabok. Ha nincs ilyen lehetőség, de valamennyire szeretnéd mégis tudni, ki volt az előző tulajdonos, akkor érdemes erre specilaizálódott Facebook-csoportokat vagy más internetes fórumokat keresni.

Ami viszont fontos: a ruhákat mosd ki az első használat előtt, sőt szerintem érdemes pár órára be is áztatni. A fehéreknek meg mehet egy fertőtlenítő, magas hőfokú mosás is.

2. Gyerekágy

Ezt veheted használtan is a gyereknek

Ez is csak olyan, mint a felnőtteknél az ágykeret. Elég, ha csak a matrac új, az ágykeret lehet használt. Az a fontos, hogy ellenőrizzük, megvan-e minden darabja, nincsenek-e kilazulva a csavarok, jók-e a menetek, nincsenek-e kilógó, letört alkatrészek, elég stabil-e.

 

3. Babacipő

Ezt veheted használtan is a gyereknek

 

A gyerekcipőknél már nem ilyen egyértelmű a helyzet, de használt babacipőt adhatsz rá, hiszen ez leginkább csak dísz, nem jár még benne, és általában pár felvétel után ki is növi az aktuális cukiságot, tehát attól sem kell feltétlenül tartanunk, hogy deformálódik a cipő (ha meg igen, és csúnya, azt úgyis látni fogjuk, és nem vesszük meg…). A kísértés nagy, de nem érdemes újat venni belőle.

A többiért kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top