Család

Valóban jobb a szex nyáron?

Szerinted melyik a legszexibb évszak? Ugye hogy a nyár? Azt olvastuk, hogy azért, mert ilyenkor a nők nemi vágya a hőmérséklettel együtt tetőpontjára hág. Na nem azért, amire talán egy férfi gondolna, hogy ilyenkor rövidebbek a ruhák, lengébbek a kelmék. Az okok a nőknél egészen másban rejlenek.

A Gleeden.com több országra kiterjedő felmérése szerint a nők 71 százaléka jobban szereti a szexet nyáron. A kétezer svájci, belga, spanyol és olasz megkérdezett tapasztalatai zömmel egybecsengtek e tekintetben. Christian Genest szexterapeuta szerint a magyarázat egyszerűen a jó időben rejlik. A boldogsághormonok (a dopamin és szerotonin) szintje napfény hatására emelkedik: kész is a jó szex receptje.
 
Ha mélyebbre ásunk, azért találunk még pár lehetséges magyarázatot. Szerintünk a vakáció is hozzájárulhat a több örömhöz. Ha sikerül kimozdulni a hétköznapi stresszből és a megszokott életünk keretei közül, a nemi életünk is kicsit megbolondítható. A szabadság alatt a kapcsolatok is fel tudnak töltődni. Aztán ott vannak a fesztiválok, szabadban tölthető esték, a fiatalabbak számára pedig kellemes távolságba kerül a tanév és a vizsgaidőszak. A nyár a szabadságról, a kötetlenségről szól, nem csoda, ha az emberek ilyenkor könnyebben és szívesebben bonyolódnak kalandokba, vagy csak egyszerűen jobban kívánják a párjukat.
 
Számos országban a nyár egyben az esküvők főszezonja. Esküvő, nászút, évforduló: kész is az újabb indok arra, hogy jól érezzük magunkat. Romantikus környezetben ihletet kapni a hancúrozáshoz természetes, nem? De ilyenkor hallani a legtöbb, direkt az érzelmek felkorbácsolására készített nyári slágert, és a randifilmek főidénye is a nyár.
 
Aztán ott az étrendünk. A sok gyümölcs halomban áll előttünk, könnyűnek, fittnek és vonzónak érezhetjük magunkat. Hol van már a karácsonyi bejglikómától lelassult énünk…
 
Megnéztük a statisztikusok számait is, de sajnos ezen a fronton pont nem igazolták a nyári szex elsöprő népszerűségét: a nyári szerelem gyümölcsei, vagyis a tavaszi babák rendre kevesebben vannak, mint a borúsabb hónapokéi.
 
Vagyis a felmérés eredményét – statisztika ide vagy oda – simán meg tudjuk magyarázni még akkor is, ha valószínűleg a másik három évszak esetében is találhatnánk jó pár okot arra, hogy azokban miért öröm a kéj.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top