Család

Egy elvált férfi: “Jogom van-e kilépni egy boldogtalan házasságból?”

Egy férfi számára a válás kapcsán nagy dilemma a helyes út kiválasztása, kiváltképp igaz ez akkor, ha ő kezdeményezi a kapcsolat felbontását. Klasszikus értelemben a férfi a családfő, így a felelősség a feleségéért, a gyermekeiért, a családért az elválás kapcsán óriásira nő.

Megtehetem-e mindezt? Jogom van-e kilépni egy boldogtalan házasságból? Mekkora a felelősségem a volt feleségemmel szemben? Mekkora a felelősségem a gyermekeimmel szemben? Mekkora a felelősségem önmagammal szemben? Mekkora a felelősségem apaként, férjként, férfiként s emberként? Súlyos és nehéz kérdések. Idő kell  ahhoz, hogy  minden kérdésre megtudjuk a megnyugtató választ. De csak akkor van mód a dolgot önmagunkban a helyére tenni, s továbblépni, ha a válaszokat megtudtuk.

 Így alakult ki bennem  mottóként az, hogy:

“Emberként szeretettel,

apaként  törődéssel, 

volt férjként felelősséggel,

férfiként méltósággal”

 próbáljak élni.

A válás során mi sosem éreztük magától értetődőnek, hogy kizárólagosan az édesanyánál kerüljenek a gyermekek elhelyezésre, megfosztva a másik szülőt legfontosabb szerepétől. A megoldások keresése közben a napi rutinfeladatok ellátása, az addig azokban vállalt feladataink megosztása nyitotta fel szemünket…

A teljes cikket az Elvált férfiak blogon találod!

Egy elvált férfi:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top