Család

Ősszel megvitatják a nevelőszülőket érintő változások tapasztalatait

Értékelik az eddigi intézkedések hatását.

Még ősszel szakmai egyeztetéseket folytat a nevelőszülőket érintő változásokról az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága – írja a Magyar Nemzet. A tervek szerint az egyeztetéseken értékelik az eddigi intézkedések hatását, s lehetőséget teremtenek arra, hogy a civil és az egyházi szervezetek is meg tudják osztani tapasztalataikat. Az esetleges jogszabályi változtatások csak ezután következhetnek.

Mint Czibere Károly államtitkár korábban elmondta, folytatják a nevelőszülői hálózat megerősítését, de finomhangolást hajtanak majd végre. Csak főállásban lehet valaki nevelőszülő, ez pedig éppen az aktív munkavállalói réteget zárja ki a rendszerből. További gond a helyettesítések kérdése, s meg kell vizsgálni azt is, valóban szükség van-e 500 órányi képzésre ahhoz, hogy valaki eredményesen végezze ezt a szolgálatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top