Család

Fizetnek a lányoknak, hogy maradjanak szüzek

Így vigyáznak Szváziföldön az uralkodó egészségére.

Havonta nagyjából 4300 forintnak megfelelő összeget fizetnek Szváziföldön a szűz lányoknak azért, hogy őrizzék is meg az ártatlanságukat. Az ország uralkodója, III. Mswati ugyanis minden évben választ magának egy újabb feleséget a szüzek közül, és így akarják biztosítani, hogy a leendő ara nehogy HIV-fertőzött legyen. Azt, hogy a lányok valóban szüzek maradtak-e, orvosi vizsgálattal ellenőrzik. Döbbenetes ilyet olvasni 2014-ben…

A királynak már 15 neje van, az újabbat pedig mindig egy évente megrendezett ünnepségen választja ki, melyen több tízezer lány táncol előtte abban a reményben, hogy ő lesz az, akit az uralkodó elvesz.

Az afrikai ország lakosságának kétharmada 228 forintnak megfelelő pénzt keres egynapi munkával, ennek fényében a kínált összeg a megtartott szüzességért magasnak számít. A tinédzserek számára azonban mégsem elég vonzó, mivel prostituáltként egyetlen aktussal megkeresnek ennyit. Elképesztő, hogy szinte csak ezek közül a lehetőségek közül tudnak választani..

Szváziföldön a világon az egyik legmagasabb a HIV-fertőzöttek aránya: jelenleg 26 százalék.

Forrás: Daily Mail

Fizetnek a lányoknak, hogy maradjanak szüzek

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top