Család

10+1 tipp unalom ellen, betegeskedő gyerekeknek

Amióta elkezdődött az iskola, szinte folyamatosan napirenden vannak a különböző betegségek. Mihelyst kicsit jobban lesz a gyerkőc, azonnal kiugrik az ágyból, akár lázasan is, csak nehogy lemaradjon valamiről. Pedig ha nem marad nyugton, akkor újra visszaeshet. Ilyenkor jönnek jól a bevált lefoglaló praktikák, amikkel szórakoztathatja magát a beteg.

Vezessen betegségnaplót!

Egy füzetbe vagy összefűzhető lapokra írja vagy rajzolja le a napjait. Beragaszthat képeket a napi eseményekről vagy a betegségéről. Egy lázmérő rajzán bejelölheti (ha kell, segítséggel) a lázát, lerajzolhatja, hol fáj, milyen gyógyszert vagy kezelést kapott, mit ebédelt, stb.

Bábszínház

A kedvenc meséjét közösen elolvasva készítse el a szereplőket ábrázoló bábukat, és eljátszhatja a családnak a mesét.

10+1 tipp unalom ellen, betegeskedő gyerekeknek

Készítsünk játékot papírból!

Már nem használt, régi, színes újságok képeiből készíthetünk puzzle-t. Egy kartonra ráragasztva száradás után vágjuk fel különböző alakú részekre, és kész is. Kisebb összefüggő képekből memóriajátékot készíthetünk, de akár a gyerek maga is megrajzolhatja.

Macikórház

Vagy éppen babakórház, attól függően, kinek mi a kedvence. Rendezzünk be az ágyon kis kórházat. Készítsünk beteglapot a maci nevével vagy jelével, ráírhatjuk a betegségét, a kezelést és az adatokat. Aztán persze a kis doktor néni vagy bácsi meg is gyógyíthatja a betegeket.

Gyöngyfűzés, fonás

Készíthetünk karkötőt vagy nyakláncot, esetleg valamilyen díszt.

További unaloműző tippek az 5 gyerekkel az élet blogon!

10+1 tipp unalom ellen, betegeskedő gyerekeknek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top