Család

Így kápráztasd el a gyerekedet Mikulásként

Szemüvegben vagy anélkül? Honnan szerezzünk rénszarvasokat? Növesszünk pocakot, vagy elég a kispárna? Mi a legújabb sapkadivat az Északi-sarkon? Nagy Mikulásnak Öltözős Kisokos bevállalós szülőknek.

December 5-én sok kisgyerekes családban felhangzik a kisebb pánikkal vegyülő kérdés: “Drágám, mégis honnan kaparunk elő egy Mikulást?” Ha az ismerősi körünkben senki nincs, aki ilyenkor főállásban hohohózna fehér szakállban és piros kabátban, a legokosabb megoldás, ha mi magunk próbáljuk megoldani ezt a megoldhatatlannak tűnő feladatot. 10 tipp, hogyan lesz belőled rénszarvasok nélkül is tökéletes Mikulás.

10. Ne légy a saját gyereked Mikulása!

Tudom, a cikk címe az, hogy Így kápráztasd el a gyerekedet Mikulásként, de a rövid megoldási javaslatom erre az, hogy meg se próbálkozz vele. Ha a gyerek elmúlt már kétéves, rajtad pedig nem profi hollywoodi maszkmesterek dolgoznak órákon keresztül, akkor bárhogy erőlködsz, meg fog ismerni. Ugye nem akarod rögtön tönkrevágni ezt az egész Télapó-mítoszt a gyerkőcöd előtt? Persze ez nem mentesít a feladat alól. Ha kicsit körbenézel, biztos találsz a rokonságban vagy a szomszédban olyan szülőket, akik hasonló problémával küzdenek. Egyszerűen cserélni kell: ő a te gyerekedet látogatja meg beöltözve, te pedig hozzájuk ugrasz át. De ez nem ment fel a felelősség alól: ha pocsék Mikulás vagy, jövőre senki nem akar áthívni.

Így kápráztasd el a gyerekedet Mikulásként

9. Nőnek lenni nem mentség: te is lehetsz Mikulás!

Kicsit több vele a meló, el kell változtatni a hangot és kényelmetlenül nagy cuccokba kell bújni, de ha nincs kéznél férfi, ez is egy működőképes alternatíva. Jó tanács: felejtsd el a webáruházak nőknek kínált Mikulásszerkóit, mert azokban nagyon furcsa hatást keltenél a gyerekek közé lépve.

Megnézem
Összes kép (1)

8. Szerezz be két rénszarvast!

Mindenütt körbenéztem, Magyarországon nem lehet rénszarvast bérelni. Amerikában Mikulás napra egy rénszarvaspár bérlése négy órára megvan potom negyedmillió forintból. Ehhez képest vásárolni nagyjából egymillióért lehet egyet, csakhogy külföldről – főleg a tengerentúlról – behozatni nem olcsó mulatság, és az ügylet lepapírozása is nehézkes. Ráadásul csordában élő állatról lévén szó, nagyon nehezen bírja a magányt, így ajánlatos minimum párban tartani. Az idei Mikulás napról ez ügyben már biztosan lekéstél, de jövőre még semmi sincs veszve.

Így kápráztasd el a gyerekedet Mikulásként

7. Soha, de soha ne próbálj bemászni a kéményen!

Így kápráztasd el a gyerekedet Mikulásként

6. Mélyítsd el a hangod!

Egy magas hangon elharsogott Ho-Ho-Ho-Hó nem érhet a közelébe egy amolyan mélyről jött Ho-Hózásnak. Ha magas hanggal áldott meg a sors, akkor sincs veszve semmi. Az internet teli van olyan oktatóvideókkal, amik arra tanítanak meg, hogyan mélyítsd el a hangod.

5. Így viselkedj a gyerekekkel

Először is, légy érdeklődő! Kérdezd meg a nevüket, kérdezd meg hány évesek, és a legeslegfontosabb: mindig kérdezd meg, mit kérnek ajándékba karácsonyra! Ha a gyerek túl drága ajándékot kér, sose ígérd meg neki, hogy megkaphatja, mert csak a szüleit hozod kellemetlen helyzetbe (ők meg csúnyán néznek majd rád). Inkább válaszolj olyasmit, hogy “Meglátom, mit tehetek”. További életmentő tippek a videóban.

4. A klasszikus szerkó

A tradicionális öltözék egy piros nadrágból és egy piros kabátból áll, amit fehér bundás pamacs szegélyez. Ehhez a piros sapka (a végén vattacsomóval), a fekete bőrcsizma, a fehér kesztyű és a vastag, fekete öv, valamint a puttony elengedhetetlen kiegészítők. Az ezekre elkölthető pénz szinte végtelen, de használtan az internetről már néhány ezer forintért is összehozhatjuk a dolgot.

Így kápráztasd el a gyerekedet Mikulásként

3. A pocak

Ha alapból nincs megfelelő méretű pocakod, akkor mondanám, hogy növessz egyet, mert a bikiniszezonig bőven lesz időd ledolgozni, de ennél talán egyszerűbb megoldás a kispárna használata. Nem véletlenül találták ki a Télapónak a vastag övet: ez tartja ugyanis a kipárnázott pocakot.

Így kápráztasd el a gyerekedet Mikulásként

2. Nem csak álszakáll, hanem fehér paróka is dukál

A jó Télapónak fehér szakálla és fehér haja van. Ebből nem szabad engedni. Ez alól egy igazi szakáll használatával sem lehet kibújni, kivéve, ha az illető engedi azt fehérre festeni. Félparókával kombinált szakállat már nagyjából hatezer forintért vásárolhatunk az interneten, csak ne feledkezzünk meg a megfelelő rögzítésről (gumis vagy ragasztós) a lebuktatós balesetek elkerülése végett. Az igazán profik a szemöldöküket is kifestik fehérre.

Így kápráztasd el a gyerekedet Mikulásként

1. Vegyél fel egy szemüveget!

Ugyan a Mikulás-nagykönyvben sehol sincs megírva, hogy a szerkóhoz szemüveg is dukál, mégis azt érzem, hogy a szemüveges Télapók sokkal hitelesebbek szemüveg nélküli társaiknál. Tessék csak megnézni ezt a galériát!

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top