Család

Ónos eső: itt ne kirándulj a hétvégén

A magasabban fekvő régiókban fennálló balesetveszély miatt több helyen a hétvégén is tilos kirándulni.

A jég csütörtökön leolvadt a fákról, ugyanakkor az érintett terület a fennakadt ágak, félig kidőlt és törött fák miatt balesetveszélyes, a turista- és erdészeti utak a rájuk hullott ágak miatt járhatatlanok. Különösen veszélyes Dobogókő és a Pilis-tető térsége, a Prédikálószék, Vadálló-kövek, a Rám-szakadék, a Pap-rét és a Vöröskő környéke, a Budai-hegységben a János-hegy, Normafa, Hárs-hegy és Hármashatár-hegy térsége, a valkói Erzsébet-pihenő. Nem látogathatók továbbá a Pilis-tetői Boldog Özséb- és a Nagy-kopaszi Csergezán Pál-kilátók, a Nagy- és Kis-Hárs-hegy, valamint a Látó-hegy kilátói. A kerékpározásra használt pilisi erdészeti utak járhatatlanok. Nem használható a Lajos-forráshoz vezető útszakasz. Zárva tart a Gödöllői Arborétum és a Fekete-hegyi Kulcsosház.

A Budakeszi Vadasparkban várhatóan a héten befejezik a kármentesítést, a vadaspark szombaton már nyitva tart, megközelítését azonban csak az aszfaltos bekötőúton javasolják. Az állatok nem szenvedték meg az elmúlt napok időjárását, ellátásukat kisebb nehézségek árán, de egész héten folyamatosan biztosítani tudták a szakemberek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top