Család

Ingyen ehetne a gyerekek kétharmada

Tovább bővül azoknak a gyermekeknek a köre, akik ingyen étkezhetnek a jövőben a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban.

Jelenleg a gyerekek 40 százaléka kap térítésmentesen ételt év közben, a jövőben azonban a kétharmaduk ingyen ehet – írja a Magyar Nemzet. A Fidesz-frakció ugyanis azt kérte a kormánytól, hogy terjessze ki az ingyenes étkeztetést a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban a gyermekek kétharmadára. A kormány szerdai ülésén megtárgyalta a javaslatot, és támogatja – mondta a lapnak Selmeczi Gabriella, a Fidesz emberi erőforrás kabinetjének vezetője, a parlament népjóléti bizottságának elnöke.

Ma a gyermekek egy része ingyen, más része 50 százalékos kedvezménnyel étkezik, a többiek teljes árat fizetnek az ebédért. A szakpolitikus szerint az ingyenesség kiterjesztésének pontos részletein még dolgoznak, de az biztos, a jelenleg féláron étkező nagycsaládosok – három- vagy többgyermekesek – és a szociálisan rászoruló diákok bekerülnek az ingyenétkezésre jogosultak körébe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top