Család

Búcsút inthet a családi pótléknak, aki nem járatja oviba a gyerekét

A tervről már korábban is hallani lehetett, úgy tűnik, most egy lépéssel közelebb került a megvalósuláshoz.

Íme, az indoklás részletesebben: mivel 2015 szeptemberétől kötelezővé válik a gyermekek óvodába járatása, az iskoláztatási támogatáshoz hasonlóan megvonnák a családi pótlékot azoktól a családoktól, akiknek a gyermeke legalább húsz napot igazolatlanul hiányzik az óvodából. A megvonás átmeneti, ha a gyermek ismét jár az intézménybe, azt újra folyósítják – írja az Mfor.hu.

Az ötlet egyébként az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának csütörtöki ülésén került elő, ahol a költségvetést megalapozó törvényjavaslat módosításáról tárgyaltak. A kezdeményezést meg is szavazta a bizottság, így egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy végül törvénybe is iktassák..

A javaslattal kapcsolatos aggályokról már korábban beszámoltunk. Csak hogy néhányat felidézzünk: az óvodákban nincs elegendő férőhely, a családi pótlék megvonása pedig leginkább a mélyszegénységben élőket sújtaná.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top