Család

Több gyerek ehet majd ingyen

Már dolgozik az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésén a hétvégékre, illetve a nyári, téli szünetre – írja a Magyar Nemzet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) első féléves tervei között szerepel, hogy megoldást találjon a hétvégék, a nyári és téli szünet alatti ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésére, figyelemmel a szükséges költségvetési források vizsgálatára is – közölte a lappal a szaktárca. Hozzátették: jelenleg a költségvetés csak a nyári időszakra tervez címzett támogatást a települési önkormányzatoknak a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésére, de egyes helyhatóságoknak most is lehetőségük van arra, hogy – önerőből vagy egyéb forrásból – máskor is biztosítsák a szolgáltatást.

Még év elején elkészül a szociális nyári gyermekétkeztetés támogatásáról szóló miniszteri rendelet is. Az egy rászoruló gyermekre jutó támogatás napi összegén nem kívánnak változtatni, azonban – a tavaly előtti 110 és a tavalyi 120 ezer után – idén várhatóan 124 ezren részesülhetnek ingyenes ebédben a nyári szünetben, miután a költségvetés a tavalyihoz képest 360 millió forinttal több, hárommilliárd forintos forrást különített el erre a célra a települési önkormányzatok támogatására – olvasható a lapban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top