Család

Íme a világ legmenőbb gyerekkönyvesboltja!

Ma ünnepeljük a gyerekkönyvek nemzetközi világnapját, így ennek apropóján bemutatjuk az egyik legmenőbb gyerekkönyvesboltot.

Ha újra gyerek lennék, biztos, hogy szuperül érezném magam a pekingi Kid’s Republic könyvesboltban. A SAKO Architects építészeti cég által megálmodott boltban a könyvmoly csemeték minden zugot ki tudnak használni.

A Pekingben található gyerekkönyves boltban több tucat különböző méretű olvasósarok található, ahol a csemeték nyugodtan lapozgathatják kedvenc meséjüket. A hatalmas színes játszószőnyegen bárki leheveredhet, és belefeledkezhet egy könyves kalandba, itt senki sem fog rá szigorúan nézni emiatt. A polcokon mindenféle nyelven sorakoznak a színes mesék, képeskönyvek, és mindbe bele lehet lapozgatni, sőt ki is lehet olvasni őket ott helyben.

Az 1900 négyzetméretes üzlet 2008-ban nyílt meg, azóta rengeteg gyerek merült el a színes világban, ahonnan boldogan távozott egy könyvvel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top