Család

8 tipp, amivel édesanyádat elkényeztetheted anyák napján

Anyák napján egy szál virággal elmondhatsz minden fontos érzést, ami édesanyádhoz fűz, és kifejezheted a hálát mindazért a jóért, amit tőle kaptál eddig. E szép gesztus mellé viszont adhatsz még olyan praktikus ajándékot is, amivel elkényeztetheted, ami kiemeli a hétköznapokból és kellemes, üdítő élményt szerez.

1. Színház-, koncert-, mozijegy

Érdemes anyák napja előtt körbenézni, hogy mi a kínálat a “kultúrapiacon”. Azt biztosan tudod, hogy édesanyád színházba vagy moziba jár-e szívesebben, esetleg a tárlatok, kiállítások vagy a koncertek érdeklik jobban. Azonban minél speciálisabb, nagyobb szabású eseményt választasz az interneten is böngészhető programajánlatokból, annál előbb érdemes lefoglalni a jegyet. A jó koncert, egy díszes, látványos operaelőadás, ahova szépen ki is lehet ráadásul öltözni, vagy egy érdekes, értékes tárlat sokáig maradandó élmény lesz számára.

8 tipp, amivel édesanyádat elkényeztetheted anyák napján

2. Wellnesshétvége

Anyukád pólyás korod óta kényeztet téged, ezért évente egy napot te is visszaadhatsz ebből a törődésből. Vegyél neki wellnessbérletet, fürdőjegyet, ahol nemcsak egy jó jakuzziban lazulhat el, hanem lehetősége van szaunára, gőzfürdőre, kiélvezheti a sókamra levegőjét és meg is masszírozzák. Egy ilyen hétvége már komolyabb összegbe kerül ugyan, de hetekre felfrissíti majd édesanyád, ha pedig nincs ekkor ajándékra keret, egy pár órás wellnessbelépővel is hasonlóan üdítő hatást érhetsz el.

3. Kirándulás – piknik

Május első vasárnapján az előrejelzések szerint ragyogó idő várható. Kiváló alkalom egy kis kiruccanásra, hiszen a fák már lombot bontottak, a fű méregzöld és dús, és számos virág ilyenkor bontja szirmait. Csodálatos élmény ilyenkor a természetben piknikezni. Intézd úgy, hogy aznapra ne csináljon anyukád magának programot, de ne jelentsd be előre, milyen meglepetésre készülsz. A családot telepítsd ki előre a piknik helyszínére, és ti kis késéssel, utólag érkezzetek, amikor már elő van készítve minden finomság, a bogrács alatt lobog a tűz és a szalonnás nyársakat is felfűztétek. A család, a szép környezet és a jó ételek garantáltan boldoggá teszik majd.

8 tipp, amivel édesanyádat elkényeztetheted anyák napján

4. Családi ebéd

Ha nincs lehetőség egy nagyobb szabású piknikre, akkor szervezz egy családi ebédet. A szokásoshoz vasárnapi ebédekhez képest tágabb családi kört hívj meg rá, lehetőleg minden gyereke, unokája és szerette legyen édesanyád körül ezen a napon. A másik fontos dolog, hogy ezt is tartsd titokban, és minden munkálatot – főzést, takarítást – úgy végezzetek el, hogy neki ne kelljen ebben is fáradoznia, hiszen éppen eleget törődött már ilyen dolgokkal eddig, most hadd törődjenek ővele.

5. Étterem

Az éttermi lakomák azoknak valók, akiknél nincs lehetőség igazán nagy családi összejövetelekre hely hiányában. Meg azoknak, akik nem tudnak, vagy nem szeretnének főzni. És azoknak is, akik valami különleges étellel, sürgő-forgó kiszolgálással szeretnék kényeztetni az anyukájukat. Mielőtt éttermet választasz, kérj ajánlást megbízható, ínyenc baráttól, mert hiába a jó szándék, ha a vendéglő szakácsa rosszat főz, a pincér pedig a savanyú képével rontja a hangulatot az asztalotok körül. A másik fontos dolog, hogy foglald le előre, időben az asztalt. Minél felkapottabb a hely, annál korábban kell ezt megtenned.

6. Szabadnap

Adj egy szabadnapot édesanyádnak. Menj el hozzá és vállald át tőle az összes feladatát –
moss, takaríts, főzz, tedd rendbe a kertet –, őt pedig tedd szabaddá, hadd kezdjen az idejével azt, amihez igazán kedve van. Az ilyen ajándékot nem feltétlenül anyák napján, vasárnap kell átadni, hanem egy olyan alkalommal, amikor látod, hogy fáradt, törődött, a feladataival lemaradásban van, és kikapcsolódásra van szüksége. Anyák napján elég, ha átadsz neki egy saját készítésű, bármikor beváltható “bónuszjegyet”, amellyel ezt a kedves felajánlásodat bármikor igénybe veheti.

7. Hétvégi kiruccanás külföldre

Ha elfoglalt anyáról van szó, aki szeret utazni, de az ideje vagy pénztárcája nem engedi, ajándékozz neki egy hétvégi kiruccanást külföldre. Nem kell feltétlenül a Bahamákra küldeni édesanyád: nagyon baráti áron jegyet válthatsz neki akár Bécsbe, Prágába vagy akár Velencébe is. valószínűleg még az olcsóbb megoldásokkal is ez lesz a legnagyvonalúbba ajándék az itt felsorolt tippek közül, de emlékezetes lesz, és boldoggá teheted vele anyukádat.

8 tipp, amivel édesanyádat elkényeztetheted anyák napján

8. Egész napos együttlét

A legtöbb, amit egy ember a másiknak adhat, a figyelme, bizalma és ideje. Leginkább az időnk véges e háromból, és így talán a legértékesebb is. Áldozz anyukádra időt, tölts vele el egy teljes napot. Vegyél ki szabadságot akár, ha kell, intézd úgy, hogy rajta kívül semmi más dologgal ne kelljen foglalkoznod. Hidd el, ennél szebb, jobb ajándékot ő maga sem szeretne tőled.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top