Család

Nem maradhat Svédországban a magyar lány

A svéd külügyminiszter nem lát lehetőséget arra, hogy a húszéves, értelmi sérült magyar lány egyetlen rokonánál, a svédországi Malmőben élő nagynénjénél maradhasson.

Svédország bevándorlási hivatala biztos jövedelem híján visszaküldi Magyarországra a húszéves Wilhelm Fruzsinát. A lány csütörtökön jön haza, miután semmilyen megoldást nem  találtak helyzete megnyugtató rendezésére. A magyar külügy azzal az unortodox megoldással is megpróbálkozott, hogy két magyar cégen keresztül 15 000 eurós megrendelést adjon a kislány nagynénje cégének, ezzel biztosítva Fruzsina jövedelmét, ám ez a megoldás sem működött.

Nem maradhat Svédországban a magyar lány

Fruzsina nem maradhat Svédországban

Szijjártó Péter külügyi és nemzetgazdasági miniszter elmondta: a svéd jogrendszerben nincs megoldás az ügyre. Bár Magyarország átutalta volna a svédeknek a kislány ellátását biztosító összeget, ezt a svédek visszautasították. A svéd külügyminiszter elmondta, az ügyben nincs lehetőség politikai megoldásra.

Ezentúl tehát a magyar ellátórendszer gondoskodik Fruzsináról, aki a Fejér megyei Tordason fog lakni.

További cikkeink a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top