Család

5 tanács, ami segít, ha elvált apával randizol

Ha eddig csak olyan férfiakkal hozott össze a sors, akiknek nincs a hátuk mögött egy tönkrement házasság és pár gyerek, de most egy elvált apát sodort utadba a szél, akkor készülj fel: nem lesz olyan egyszerű a randevúzás, mint eddig. Íme öt tipp, hogy gördülékenyebben menjenek a találkozások.

1. Nem te vagy az első az életében

Elsőként azt kell tudomásul venni, hogy nem mindig te leszel a legfontosabb neki. Akkor legalábbis biztos nem, amikor a gyerekei vele vannak, mert olyankor jó eséllyel rájuk jobban figyel majd. Két út áll előtted: vagy féltékeny leszel a gyerekeire, vagy elfogadod a helyzetet, és megpróbálod jól érezni magad velük. Aztán ráébredsz majd, hogy minél jobb apa, minél inkább figyel a gyerekeire, te annál inkább beleszeretsz. Tehát az, hogy nem te vagy az első az életében, tulajdonképpen jó hír, mert ez bizonyítja azt is, hogy milyen remek apukája lenne a ti közös gyerekeiteknek. Persze vannak helyzetek, amikor neked kell az előtérbe kerülnie nála, ezt az egyensúlyt neki kell fenntartania.

2. Hagyj neki teret, hogy gyógyuljon

Ha épp akkor ismerkedtek meg, amikor még friss a válás, és csak nemrég költöztek szét a volt feleségével, akkor hagyni kell, hogy a gyászfolyamat lezáruljon nála. Lehet szerelmesnek lenni és teljesen belevetni magatokat a kapcsolatba, csak fel kell arra is készülnöd, hogy lehetnek nála időszakok, amikor felszínre törnek a múlt fájdalmai. Ez nem azt jelenti, hogy rendben lévő, ha állandóan csak a volt feleségét szidja neked és a házassága a fő témája, mert ebben az esetben inkább szaladj el jó messzire. Inkább csak annyit jelent, hogy ha előjönnének a múlt kísértetei, akkor legyél vele türelmes, pár hónap, és elmúlik ez az időszak is.

5 tanács, ami segít, ha elvált apával randizol

3. Ismerkedj lassan a gyermekeivel

Ne akarj rögtön a legjobb barátjuk lenni, nem szabad semmit sem erőltetni vagy siettetni. Lehet, hogy először nem kedvelnek majd, sőt akár ellenségesek is lehetnek veled. Ne vedd magadra, még akkor sem, ha egyértelműen ellened irányulnak a negatív érzések. Igazából nem rád, hanem a válásra haragszanak valószínűleg. Ne akarj az anyjuk helyett anyjuk lenni, inkább csak legyél önmagad, és hagyd, hogy kialakuljon köztetek a kapcsolat magától.

4. Ne úgy tekints a múltjára, mint egy nem kívánatos csomagra

Könnyű lenne sóhajtani és azt kívánni, bárcsak csomag nélkül érkezett volna az életedbe. Nem könnyű helyzet, de meg kell látni az előnyét is. Azzal, hogy neki olyan múltja van, amilyen, valószínűleg sokkal bölcsebb és érettebb lett. Jó eséllyel levonta a megfelelő tanulságokat is, s ezek alapján most már jobban akarja alakítani a párkapcsolatát – jelen esetben pont veled. Tudja, mit szeretne egy kapcsolattól, és azt is tudja, mit kell ezért tennie.

5. Találjátok meg a saját párkapcsolati stílusotokat

Előfordulhat, hogy olyan párkapcsolati viselkedési mintákat hozott a házasságából, amelyeknek már köztetek semmi helye nincs. Mindenkinek megvannak a maga rögzült szokásai, nem könnyű levetkőzni őket. Ha azt látod, hogy úgy reagál rád, hogy az valószínűleg nem is neked szól, csak ezt szokta meg, és a volt feleségére reagált így mindig, akkor érdemes erre figyelmeztetni és megbeszélni a kérdést. Meg kell tanulnotok a másikat, hogy le tudjátok rázni magatokról a régi mintákat, amelyek helyett kialakíthatjátok a saját szokásaitokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top