Család

Botrány a melegesküvőn

Elzárásra ítéltek egy melegházasságokat akadályozó jegyzőnőt, mivel képtelen volt elfogadni, hogy immár azonos neműek is házasságot köthetnek. Az asszony továbbra is kitart keresztény meggyőződése mellett.

A bíróság megsértése miatt elzárásra ítélt egy szövetségi bíró egy Kentucky állambeli jegyzőnőt, aki vallási alapon megtagadta, hogy házassági okmányokat állítson ki azonos nemű pároknak. Kim Davis Rowan megyei jegyzőt rendőrbírók vezették el a bírósági meghallgatásról a kentucky-i Ashlandben. Davis, aki megköszönte a bírónak az ítéletet, kitartott keresztény meggyőződése mellett, miszerint házasságot csakis egy férfi és egy nő köthet egymással.

Nemet mondott a jegyzőnő a melegházasságok érvényesítésére
Nemet mondott a jegyzőnő a melegházasságok érvényesítésére

A bíróság szerint bírsággal nem lehetett volna jobb belátásra bírni Davist, akinek magatartása “veszélyes precedenst” teremtett volna. Az elzárás mindaddig érvényes, amíg a jegyző nem hajlandó eleget tenni a bírói utasításnak.

Melegházasság: nem tágít a jegyzőnő

A jegyzőnő egyébként azt nem ellenzi, hogy a kollégái házassági okiratokat bocsássanak ki a meleg és leszbikus párok számára, de ő maga erre nem hajlandó.

Olvass még többet a melegházasságról, melegesküvőkről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top