Család

Megérkeztek a menekültek az osztrák-magyar határra, a Keleti újra megtelt

Szombat hajnalban nem sokkal 5 óra előtt menekültekkel teli buszok érkeztek meg a magyar-osztrák határra. Mindeközben a Keleti pályaudvar aluljárója ismét megtelt bevándorlókkal – hangzott el az M1-en szombat hajnalban.

Szombat hajnalban nem sokkal 5 óra előtt menekültekkel teli buszok érkeztek meg a magyar-osztrák határra. Mindeközben a Keleti pályaudvar aluljárója ismét megtelt bevándorlókkal – hangzott el az M1 aktuális csatornán szombat hajnalban. Az emberek szállnak le a járművekről és szakadó esőben gyalogosan kelnek át a hegyeshalmi határátkelőhelyen, és tartanak a nickelsdorfi (Miklóshalma) pályaudvarra. Eddig legalább tíz busz érkezett.

Közben a Keleti pályaudvaron az aluljáró ismét megtelt migránsokkal. Az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínen azt mondta: az emberek próbálják megtudni, hogy érkeznek-e további buszok, mert egyre többen akarnak átjutni az osztrák határon. A burgenlandi rendőrség azzal számol, hogy a Magyarországról jövő buszokkal 800-3000 közötti menekült fog érkezni a határra.

Közben a főváros felfüggeszti a Verseny utcai ideiglenes szociális blokk kialakítását –  közölte a Főpolgármesteri Hivatal szombatra virradó éjszaka az MTI-t. Azok után született meg a döntés, hogy a menekültek elhagyták a Keleti pályaudvar tranzitzónáját. Közleményükben azt írták: a főváros hatvan autóbuszt biztosított a menekültek határra szállításához.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top