Család

Legalább négy gyerek kell a boldogsághoz

Azok a legboldogabb szülők, akiknek négy vagy annál is több gyerekük van – ezt állítja egy friss, ausztrál kutatás.

A nagycsaládos szülők elégedettek leginkább az életükkel – derült ki az ausztrál Edith Cowan Egyetem kutatásából, mely során öt éven keresztül tanulmányoztak különböző típusú családokat és több száz, különböző számú gyerekkel rendelkező szülőt interjúvoltak meg.

“A szülők általában azt mondták, mindig is nagy családot akartak, így tervezték, és ez az az életmód, amit választottak” – magyarázta Dr. Bronwyn Harman, a kutatás vezetője.

A kutatás elvégzése előtt Harman azt feltételezte, hogy minél több gyerek van egy családban, a szülők annál kevésbé boldogok, ám az eredmények épp ennek az ellenkezőjét bizonyították be. Bár minél nagyobb a család, annál nagyobb a káosz is, illetve a költségek is annál magasabbak, ám a gyerekektől kapott öröm ellensúlyozza mindezt. A legboldogabbak azok, akiknek négy vagy annál is több gyerekük van.

A tanulmány rámutat arra is, hogy minél nagyobb családban nőnek fel a gyerekek, annál hamarabb tanulják meg az önállóságot.

Forrás: The Daily Signal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top