Család

17 év után fogták el a csecsemőgyilkos anyát

Elfogtak egy 34 éves nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy még 1998-ban megölte, és egy szeméttárolóba dobta újszülött gyermekét Székesfehérváron. A rendőrök emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a nővel szemben.

1998. október 1-jén érkezett bejelentés arról, hogy Székesfehérváron, a József Attila utcában egy ház mögött lévő szeméttárolóban egy csecsemő holttestét találták meg. A rendőrök megállapították, hogy az újszülött bűncselekmény áldozata lett, de az akkori nyomozás során az elkövető kilétét nem lehetett megállapítani, ezért 1999 áprilisában az eljárást megszüntették.

A megszüntetett büntetőeljárások felülvizsgálata során az ügyben olyan adatokat tártak fel, amelyek alapján a nyomozás folyamatba helyezését kérték az ügyészségtől. A nyomozók azonosították, és október 1-jén a rendőr-főkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top