Család

A haldokló férj megható szülinapi üzenete felségének

Amikor Kristian Andersonnál gyomorrákot diagnosztizáltak (2009 októberében) mindössze 34 évesen, egy blogot kezdett írni. Ebben szándékozott könnyíteni az érzésein, ugyanakkor motiválni másokat az élet szeretetére, mindarra, amire neki már nem jutott ideje. De ez még nem minden...

Feleségét Rachelt, valamint kisfiiti Codyt és Jakobot szintén megismerte a világ, amikor a férfi egy videóüzenetet készített feleségének. Az üzenet születésnapi köszöntésnek indult, de vírusvideóvá vált, mert az emberek imádták, és azonnal osztani kezdték. Kristian az új-zélandi miniszterelnököt kérte fel, hogy köszöntse feleségét pár szóban a film elején – mivel Rachel onnan származott , valamint Hugh Jackman, az X-Men sztárja is üzen neki benne.

A haldokló férj megható szülinapi üzenete felségének

A videó meseszép. A férfi némán váltogatja kezében a táblákat, melyekre az üzeneteket írta, miközben a Marry Me című dal szól.
“Soha nem adom fel”, “Szükségem van Rád, mint a rák elleni gyógyszerre” ilyen, és ehhez hasonló gondolatokkal ajándékozza meg az üzenetben Rachelt. A megható tisztelgésben szerepel a pár két édes kisfia is. Nézd meg te is a Zacc blogon!

A haldokló férj megható szülinapi üzenete felségének

A videót emberek millió látták, és osztották tovább, így jutott el Oprah  Winfrey-hez is, aki a Sydney-i Operaházban tartott showján egy 250 000 $-os csekket nyújtott át Kristiannak, az orvosi kezeléseihez. Hagyományos orvosi kezelésekkel próbált meggyógyulni, sokat szenvedett. Műtét, kemoterápia, sugárkezelés. Ezek nyilvánvalóan nagyon legyengítették a szervezetét, utolsó bejegyzésében, már arról írt, hogy a “fényben él már”. Felesége reakciója erre ez volt: “a férjem keresztény ember, talán a karácsony lenne a megfelelő idő a távozására”. Fel kellett adniuk. Kristiannak mennie kellett. 2012. január 1-jén elbúcsúzott az élettől. “A lélegzete egyre könnyebb és csendesebb lett, majd leállt, elaludt” – mondta a felesége. “Bátor, szenvedélyes és csodálatos” emberként jellemezte, egész életükben hiányozni fog azoknak, akik ismerték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top