Család

Így találhatod meg a személyiségtípusodhoz illő párt

Akár azon vagy épp, hogy egy jó párkapcsolatot alakíts ki, akár keresed a másik feled még, vagy csak meg akarod érteni a párodat, szükséged lesz arra, hogy ezt a 9 személyiségtípust megismerd. Így könnyebb lesz eligazodnod a párkapcsolatok útvesztőjében.

Denise Wade személyiségkutató, párkapcsolati tanácsadó írta össze ezt a listát, amelyben kilenc személyiségtípust párosít össze a számukra legmegfelelőbb és legrosszabb pasiválasztásokkal. A kapcsolatok sokszor csúsznak el azon, hogy túlságosan különböznek a párok, mást akarnak az élettől, más céljaik vannak, amelyeket nem tudnak összeegyeztetni egymással. Denise erre világít rá ezzel a listával, hogy felkészülhessünk lelkileg, hogy mégis mi vár ránk egy adott embertípus mellett.

A 9 személyiségtípus és a legjobb pasipárjaik

1. Perfekcionista: Magasak az elvárásai; gyakran önmagával és a párkapcsolatában is kritikus; szereti megváltoztatni maga körül az embereket és a világot; gyakran tűnik túlságosan irányítónak, ítélkezőnek, megszállottnak; tökéletességre törekszik; nem kér segítséget.

  • Legjobb pár: kalandor (megtanítja a perfekcionistát, hogyan lazuljon el).
  • Legrosszabb pár: romantikus (nem elég hatékony a perfekcionista számára).

2. Segítő: A saját érdekei elé helyezi a partner szükségleteit; nem tud jól ajándékot fogadni; hajlamos megdolgozni a szeretetért; jó hallgatóság; elrejti az érzéseit; saját magát az utolsó helyre rakja; iszonyatosan vágyik mások szeretetére; hajlandó manipulálni vagy áldozatként feltűnni, csak hogy szeressék; a végletekig szolgálatkész; nem áll ki magáért.

  • Legjobb pár: rámenős (megtanítja, hogyan álljon ki magáért).
  • Legrosszabb pár: romantikus (ki fogja használni a segítőt).
Milyen pasit válassz a személyiségtípusod alapján?

3. Végrehajtó: A sikerei alapján ítéli meg magát; nincs tisztában a saját és partnere érzelmeivel; vezető; szorgalmas; hatékony; gyakran túlságosan versengő; narcisztikus és első helyen a sikerei állnak; ignorálhatja a partnerét; állandóan elfoglalt a munkájával.

  • Legjobb pár: kalandor (megtanítja a végrehajtót, hogy hogyan kell lazítani).
  • Legrosszabb pár: békéltető (a végrehajtó lustának és motiválatlannak látja).

4. Romantikus: Érzelmes és szüksége van a figyelemre; gyakran idealizálja a kapcsolatait; kreatív; melegszívű; szüksége van rá, hogy megértsék; könnyen vonzódik; gyakran mélabús, depressziós, bűntudattal terhelt; állandó jelenlétet kíván a partnerétől, különben elhanyagolva érzi magát.

  • Legjobb pár: perfekcionista (ironikus módon, ha a nő a romantikus, akkor már működik, mert a nő megtanulja a férfitől az élet racionális dolgait).
  • Legrosszabb pár: segítő (a romantikus függővé válik tőle).
Milyen pasit válassz a személyiségtípusod alapján?

5. Megfigyelő: Kíváncsi; minden apró részletet érteni akar; kicsit zárkózott; nehezen kapcsolódik a párjával; önálló; nem akar hülyének tűnni; bölcs; analitikus; makacs; érzelmileg távolságtartó.

  • Legjobb pár: kalandor (megtanítja a megfigyelőt, hogyan nyisson a világra).
  • Legrosszabb pár: rámenős (egymás haragját táplálják).

6. Lojalista: Szereti a biztonságot; nem szereti a változást; elismerést keres; bizonytalan, felelősségteljes, megbízható; nem bízik meg másokban könnyen; remek monogám partner; néha paranoiás; aggódós, önálló, védekező.

  • Legjobb pár: békéltető (megtanítja a lojalistát, hogy ne vegye olyan komolyan az életet).
  • Legrosszabb pár: végrehajtó (a lojalista elhanyagolva érzi magát mellette).

7. Kalandor: Szabadságra van szüksége; rövid a figyelme; hamar elunja magát, főleg a párkapcsolataiban; szeret szórakozni; kerüli a negativitást és a szenvedést; elbűvölő; spontán; néha nyughatatlan, irányíthatatlan, lázadó.

  • Legjobb pár: megfigyelő (mellette meg tud állapodni a kalandor).
  • Legrosszabb pár: perfekcionista (állandó nehezteléssel van a kalandor felé, amiért az nem vesz komolyan semmit).
Milyen pasit válassz a személyiségtípusod alapján?

8. Rámenős: Túl hangos; néha agresszív; szeret benne lenni a élcelődésekben; nem fél semmitől; hallgatóságra van szüksége; magabiztos; őszinte; védelmező; domináns, érzéketlen, irányításmániás.

  • Legjobb pár: segítő (megtanítja a rámenőst, hogyan legyen törődő és figyeljen oda másokra).
  • Legrosszabb pár: megfigyelő (a rámenős bizalmatlan lesz vele szemben).

9. Békéltető: Szeretné, ha mindenki jóban lenne egymással; általában közvetítő szerepe van; konfliktuskerülő; barátságos; nyitott; nagylelkű; passzív-agresszív; ítélkező; nyitott, önfejű.

  • Legjobb pár: végrehajtó (a békéltető sokkal hatékonyabbá válik mellette).
  • Legrosszabb pár: lojalista (a békéltető telítődik az aggódással és szorongással).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top