Család

Megmentette 3 éves öccse életét a 9 éves kisfiú

A kilencéves kisfiú egy fájdalmas műtét során a csontvelőjét adta, hogy megmentse hároméves, ritka betegségben szenvedő kisöccse életét.

Budavári Andor még csak kilencéves, de már most többet tett, mint sok felnőtt egész életében. A pécsi kisfiú csontvelőjét adta ritka genetikai betegségben szenvedő kisöccsének. A hároméves Lacika őssejtbeültetése sikerült, ám állapota most még válságos.

A Budavári család tragédiája nyáron kezdődött, amikor teljesen váratlanul elvesztették legidősebb gyermeküket, a 17 éves Koppányt. A kamaszfiúról kiderült, igen ritka genetikai betegségben szenved, és bár egész életében tünetmentes volt, amikor elkapta a nyállal terjedő mononukleózist, immunrendszere felmondta a szolgálatot. A családnak alig volt ideje felocsúdni az őket ért veszteségből, máris újabb szörnyű hírrel szembesültek.

Kistestvére életét mentette meg a bátor 9 éves fiú

Kiderült, a hároméves Lacika szintén abban a ritka betegségben szenved, ezért nemrég őssejtbeültetésen esett át. A műtétre azért kerülhetett sor szinte azonnal, mert a testvérek közül a kilencéves Andor alkalmas donornak bizonyult. Andor gondolkodás nélkül vállalta a műtétet és a beavatkozással járó fájdalmakat. Egy kicsit sem félt a műtéttől, inkább attól tartott, ha nem sikerül a beavatkozás, nem tudja megmenteni Lacikát.

A műtét szerencsére sikerült, de sajnos szövődmények léptek fel, és bár az intenzív osztályról már kikerült, a kisfiú válságos állapotban van. Lacikánál ugyanis elindult a transzplantációk után igen gyakori kilökődési folyamat, legyengült immunrendszere miatt pedig egy vírusfertőzést is elkapott. Az emésztőrendszere teljesen tönkrement, jelenleg csak infúzión keresztül tudják táplálni. Gyors javulást nem lehet várni, így az már teljesen biztos, hogy a család nem tudja együtt tölteni a karácsonyt.

Andor hőstette arra sarkallta a szülőket, hogy benevezzék fiukat a TV2 Süss fel nap! elnevezésű programjába, amelyben olyan gyerekhősöket keresnek, akik a mindennapok során valami jelentőset tettek azért, hogy jobb legyen a világ – írja a Pécs Ma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top