Család

A súlyunkat az apukánktól örököljük?

Gyakran halljuk, hogy a testsúlyunk csak attól függ, hogy mennyit eszünk, mozgunk-e vagy egészségesen élünk-e. De a legújabb kutatás szerint, ez nagyon is függ a genetikától, és leginkább az édesapától.

A legújabb kutatások szerint az édesapa testsúlya kihat a gyerek későbbi testtömegére.

Nem is akárhogyan!

A túlsúlyos apukák spermájának DNS-ében közel ezer különböző változás figyelhető meg, a normál testsúlyú édesapákéhoz képest.

A súlyunkat az édesapánktól örököljük?

A gyerek jövőbeni étvágyába és agyfejlődésébe is könnyen beleszól ez a közel ezer változás. Pedig a korábban azt gondolták, hogy a gyerekkori elhízás általában a terhesség alatt felszedett túlsúllyal lehet összefüggésben.

Ez nagy tévedésnek bizonyult.

Sőt, ami a legmegdöbbentőbb, arra is rávilágított ez a kutatás, hogy a veszélyesen túlsúlyos apukák gyermekeinél gyakoribb az autizmus előfordulása.

Azért ne aggódj, jó hírünk is van: a túlsúlyos édesapáknál ezek a DNS-változások nem tűnnek állandónak, azaz néhánynál kijavítódnak ezek az elváltozások, tehát a gyermekük mégiscsak normál testsúlyú lesz.

Uraim, ha gyermeket terveznek és túlsúlyosak, érdemes ledobni néhány kilót.

Olvass tovább túlsúly témában az NLCafén:

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top