Család

“Kiléptem az egyházból, és most fogalmam sincs, hogyan kell randizni”

Egy nő vallomása, aki gyerekkorától kezdve szigorú szabályok között élt a szülei vallása miatt, és most ébredt rá, hogy emiatt fogalma sincs, milyen a jó párkapcsolat. Vagy milyen egyáltalán egy párkapcsolat a vallás nélkül, és hogyan kellene élveznie az együttlétet valakivel.

A vallásból kilépni a legkönnyebb döntés volt számomra. A neheze akkor jött, amikor nemrég szakítottam az exbarátommal és ráébredtem, milyen nagy hatással van az egész életemre a szüleim vallása. Aznap éjjel, amikor szakítottunk, azt mondta az expasim, hogy én állandóan boldogtalan vagyok. Az robbantotta ki a veszekedést, hogy megkért, ne menjek el a szülinapi vacsorájára, amit én szerveztem, mert jól akarja érezni magát a barátaival, és nem akar egész este azon görcsölni, hogy én mi miatt fogom őt kritizálni.

“Kiléptem az egyházból és most fogalmam sincs, hogyan kell randizni

Dühös lettem, végtelenül sértve éreztem magam. Tényleg ennyire rossz társ vagyok? Talán egy kicsit komolyabb vagyok, mint a kortársaim, de tudok én vidám lenni… vagyis akkor még ezt hittem. Akkor este, ahogy hazafelé vezettem, átgondoltam az életemet és a régi párkapcsolataimat, azon tűnődve, hogyan jutottam idáig. A szüleim Jehova Tanúi voltak, az életem első 16 éve ebben a szellemben telt.

A folytatásért kattints az Anyám, borogass caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top