Család

16 éves korra emelnék a közösségi oldalak használatának alsó korhatárát

Módosító javaslatot nyújtottak be európai politikusok az európai adatvédelmi rendelethez, mely 13-ról 16 éves korra emelné a közösségi oldalak legális használatának alsó korhatárát.

A javaslat máris számos helyről kapott kritikát gyermekvédő szervezetektől kezdve közösségi oldalakat üzemeltető cégekig, aki legfőképpen azt kifogásolják, hogy ha hivatalosan emelik a korhatárt, akkor sok tinédzser kénytelen lesz megszegni a törvényt azért, hogy a kortársainak megfeleljen.

Az új szabályozás egyébként nem teljesen tiltaná ki a 16 éven aluli tiniket a közösségi oldalakról, csupán szülői engedélyhez kötné azok használatát.

“Az internetes megalázás valódi és veszélyes. Kell azonban lennie más módszernek a megakadályozására, ami nem jár nemzeti tilalommal” – írta a Twitteren egy Leo Sheng nevű transznemű aktivista, aki hozzátette azt is: neki nagyon sokat segített a transzneműsége elfogadásában az egyik közösségi oldalon üzemelő csoport.

“Félnek hallani az új generáció hangját és véleményét, csak azért, mert nagy részben igaza van?” – tette fel a kérdést egy tizenéves.

Egy internetes biztonsággal foglalkozó csoportokat tömörítő európai koalíció arra kérte a politikusokat, hogy gondolják át újra a javaslatot.

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top