Család

5 kreatív munkalehetőség otthonülő kismamáknak

Ha valaki a pici mellett töltött, otthoni napokon is szeretné elfoglalni magát valami kreatív munkával – amiből még egy kis bevétel is származhat –, itt van néhány jó ötlet.

1. Árusíts házi sütiket!

Ha eddig is szerettél sütögetni, akkor azért, ha meg nem, akkor úgyis ideje lenne megtanulni a pici kedvéért. Manapság az emberek amúgy is kezdenek visszatérni a házi készítésű, friss és adalékanyagmentes finomságokhoz, szóval miért ne vásárolnának tőled? Elég hozzá egy Facebook-oldal, egy blog vagy valami hasonló, meg persze néhány nyálcsorgatós kép, (meg egy adószám, mert a NAV is imád ilyeneket vásárolni – a szerk.) és már árusíthatod is konyhaművészetedet.

5 kreatív munkalehetőség otthonülő kismamáknak

 2. Indíts kismamablogot!

Emlékszel még, neked is milyen jól jött a tanács, praktika, vagy csak néhány együtt érző szó, amikor még nem voltál ennyire rutinos kismama? Egy blog vezetése több szempontból is szuper ötlet lehet: kiélhetjük kreatív energiánkat az írásban, alkothatunk praktikus, tippekkel és trükkökkel tűzdelt, vagy csak szimplán vicces szöveget. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg blogger emelkedik valódi celebmagasságokba, lehet, hogy te lennél a következő.

3. Legyél YouTube-guru!

Ha az írást fárasztónak találod, de szívesen beszélnél valamiről az embereknek, akkor a te utad a YouTube-sztárság lesz. Elég hozzá egy webkamera és egy YouTube-csatorna, és máris megoszthatod gondolataid bármiről – mindenkivel. Ha pedig elég népszerű lesz a csatornád, a YouTube még meg is jutalmazhat.

4. Írj mesekönyvet!

Nem véletlen, hogy annyi kismama történeteiből születik mesekönyv, hiszen nincs is jobb, mint a valódi, vicces vagy épp megható történetek a gyerekekről. Ha úgy érzed, kisgyereked olyan karakter, hogy papírra kívánkozik minden etetése, ne habozz, írd meg te magad! Aztán irány a házalás a kiadóknál, hátha megtetszik valakinek. Ha pedig nem, akkor is szuper családi emlék maradhat. 

5 kreatív munkalehetőség otthonülő kismamáknak

5. Taníts online!

Sokan vannak, akiknek nincs idejük különórákon részt venni, nekik segíthetsz például online tutorkodással vagy tanítással. Manapság rengetegen tanítanak Skype-on keresztül, te is lehetsz nyelvtanár, de a határ a csillagos ég – lehetsz internetes tanácsadó, énektanár vagy jógaoktató is.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top