Család

Kijár gazdája sírjához a macska

A hűséges cica még ajándékokat is visz elhunyt gazdájának.
Toldo
Toldo

Az észak-olaszországi Montagnana faluban élő kandúr, Toldo gazdája, Renzo Iozelli 2011 szeptemberében hunyt el. Az állat a temetés napján a gyászmenettel tartott az idős úr sírjához, másnap pedig többen is látták, hogy újra a temetőben kóborol.

Az azóta eltelt több mint egy évben a cica szinte minden nap kilátogatott a sírhoz. Van, hogy az elhunyt özvegyével együtt megy, máskor teljesen egyedül. A síremlékre gyakran ajándékokat – például leveleket, gallyakat, műanyag poharakat vagy papírdarabokat – is tesz. Bár akadnak, akik elzavarják a sírtól, sőt előfordul, hogy kővel is megdobálják, a hűséges négylábú nem tágít.

Az özvegy egy helyi lapnak elárulta, hogy néhai férje annak idején egy kóbormacska-kolóniából vette magához az akkor 3 hónapos kiscicát, és rendkívül szoros kötelék alakult ki közöttük abban a közel két évben, amit együtt tölthettek. “Renzo imádta az állatokat. Olyan, mintha Toldo hálás lenne ezért. Nagyon különleges macska” – mondta az asszony.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top