Család

Jóban maradni az ex gyerekeivel? Miért ne?

Akárhogy is nézem, a mai világban eleve nagyon sokan vagyunk elváltak. Rengetegen. Minden második házasság már tuti válással végződik.

Így nyilvánvaló az is, hogy sokszor elvált ismerkedik elválttal. És arra is egyre nagyobb az esély, hogy bizony gyerekek is vannak legalább az egyik oldalon. Egy kapcsolatnak mindig fejlődnie kell ahhoz, hogy működni tudjon. Mindig kell egy új lépés, egy új közös terv, egy mérföldkő. Nálunk, elváltaknál ezek sokszor másként működnek, mint azoknál, akik még nincsenek túl ennyi mindenen.

A gyerekek kérdésköre csak egy a sok közül

Miután megismerkedtetek egymással és egymás gyerekeivel, utána bizony a következő, amikor össze kell hangolni a két család életét. Nem egyszerű. Utána pedig megy tovább az ember, összeköltözés, közös családi fészek kialakítása, és sorolhatnám.

Van, hogy idáig el sem jut a kapcsolat, csak addig, hogy megismerjétek egymás gyerekeit. Akarva-akaratlanul elkezd egy kapcsolat a gyerekekkel is kialakulni. Főleg akkor, ha sokat tudtok együtt lenni. Sok függ attól, hogyan kezelitek ezeket a helyzeteket, és nem szabad túl komolyan venni, és a gyerekekre nem szabad nagy terhet tenni. Jobb, ha tudják, hogy ez most csak egy állomás, ami nem tudni meddig tart. Akárhogy is nézzük, az ember a másik gyerekéhez is elkezd kötődni.

A folytatásért kattints a Magabiztos nő caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top