Család

A legjobb dolog, ami történhetett velem, hogy faképnél hagyott a vőlegényem

Sok menyasszony legszörnyűbb rémálma, hogy teljes díszben áll az oltár előtt, amikor a vőlegény közli: meggondolta magát. Valami hasonló történt a most következő történet főszereplőjével.

Te mit tennél, ha pár héttel az esküvőtök előtt a párod azt mondaná: bocs, mégsem, én inkább lelépek. Engem alighanem a mentő vinne el, és igen valószínű, hogy a pszichiátrián kötnék ki.

Katy Colinst azonban más fából faragták. Amikor a vőlegénye bedobta a törölközőt, a nő fogta magát, eladta a lakását, felmondott a munkahelyén, és a pénzből világ körüli útra indult. Nem voltak külföldi kapcsolatai, nem voltak világmegváltó ambíciói, egyszerűen csak ki akart lépni az addigi életéből. Azóta járt Thaiföldön, Nepálban, Argentínában, Brazíliában, Indiában és Franciaországban. A kalandjairól pedig blogolni kezdett.

 

Mindenki azt hitte, hogy megőrültem, amikor úgy próbáltam túlélni, hogy összetörték a szívemet, hogy mindent felégettem magam mögött. Az biztos, hogy magam alatt voltam. Csak azt tudtam, hogy utazni akarok, így hát szó szerint mindent eladtam, ami nem fért bele a bőröndömbe, és útra keltem.

 

Being 30 means you can be a complete tourist and not care! #honfleur #france #birthday #photography #travel #notwedordead #happy

Katy Colins (@notwedordead) által közzétett fénykép,

A nő vallja, hogy azért, mert valami borzalmas dolog történik velünk, nem kell végérvényesen összezuhanni és mérgezésig teleenni magunkat csokoládéval és belepusztulni az önsajnálatba. Jó alkalom lehet egy negatív élmény arra is, hogy végignézzünk az addigi életünkön, és elinduljunk egy merőben új irányba.

Katy eredetileg azért kezdett blogolni, hogy a családja mindig tudja, mi van vele, merre jár éppen, de ahogy teltek a hónapok, egyre több ismeretlen kezdte olvasni a bejegyzéseit. S ahogy egyre több követője lett, egyre több visszajelzést is kapott – kétségbeesett szinglik tömege merített erőt a történetéből, és mondott köszönetet az inspirációért. Végül úgy döntött, könyvet ír a történetéből. És milyen a sors: épp a harmadik házassági évfordulója lett volna azon a napon, amikor felhívták egy híres kiadótól, és három kötetről szóló szerződést ajánlottak neki.

 

Megrendítő volt belegondolni, milyen messzire jutottam három év alatt az egykori önmagamtól. Élni akarás, bátorság és kemény munka kellett hozzá, hogy mára olyan életem legyen, amit semmi másért nem cserélnék el. Nagyon boldog vagyok. A legjobb dolog, ami valaha történt velem, hogy az esküvőnk előtt faképnél hagyott a vőlegényem.

 

Katy az elmúlt években olyan élményeket szerzett, amelyekre talán esélye sem lett volna, ha annak idején nem vesz teljesen új irányt az élete.

 

Megmásztam egy működő vulkánt Chilében, aludtam dzsungelben Thaiföldön, tokától bokáig belepett a színes festék az indiai Holi fesztiválon, siklóernyőztem Franciaországban. Csodás dolgokat éltem meg, de a legjobb mind közül, hogy mára elmondhatom magamról: író vagyok. Ehhez semmi sem fogható.

 

Érdemes elidőzni az író Instagram-oldalán és a saját honlapján egyaránt. Pozitív szemlélete, életigenlése ragadós.

 

Örök optimista lévén hiszem, hogy minden okkal történik. Az élet lényege, hogy merjünk igent mondani, és legyünk bátrak nagy lépést tenni. Hinni kell benne, hogy a végén minden rendben lesz, és akkor sikerülni fog. Ennyi az egész.

Forrás: Hellogiggles

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top