Család

Csok: ingyen telkeket is kaphatnak családok

Egyre több önkormányzat ingyen telekkel csábítja letelepedésre a csokot igénybe vevő családokat. Ez azonban nem biztos, hogy megoldás az elnéptelenedés ellen.

Sokasodnak azok az önkormányzati ingyen területek, amelyekkel a csokhoz kapcsolódva szeretnének legalább három gyereket vállaló fiatal családokat egy-egy adott településre csábítani – írja a Magyar Nemzet.

Az azonban, hogy ezek a próbálkozások mennyire lesznek sikeresek, attól függ, hogy mennyi a munkalehetőség egy adott térségben – idézi a lap a csok blognak nyilatkozó Gémesi Györgyöt. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke úgy vélekedik: egy mesterséges program nem tudja ellensúlyozni a munkalehetőség hiánya miatti elnéptelenedést.

Az újság azt írja: ugyanakkor az akciót meghirdető önkormányzatok közül például Balassagyarmaton és Jászapátiban, valamint Ásotthalmon sem tartanak attól, hogy munkalehetőség híján maradnak nyakukon a csokosoknak felkínált telkek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top