Család

Három érv, hogy miért éri meg biotermékeket vásárolni

A kimerítő, stresszes mindennapok, a nem megfelelő étkezés vagy a mozgásszegény életmód sok (fiatal) felnőtt egészségét veszélyeztetik. Az átélt, vagy csak a félt dolgok miatt, egyre többen gondolják, hogy a napjainkra jellemző civilizációs gondokra az egészségtudatos életmód, táplálkozás lehet a jó megoldás.
Három érv, hogy megéri meg bioterméket vásárolni

Íme néhány ok, hogy miért is éri meg biotermékeket vásárolni:

  1. Íz

A termelés következtében nem alkalmaznak növekedési hormonokat. Gondoljunk csak a növényekre. Mivel természetes ütemben fejlődhetnek, kevesebb vizet tartalmaznak ezt pedig az ízükön is érezhetjük. Egy biozöldség vagy -gyümölcs íze sokkal intenzívebb, mint az átlagos társaiké.

  1. Káros anyagok, géntechnológia (GMO)

A GMO-val eleinte az volt a cél, hogy olyan növényfajokat hozzanak létre, amelyek vegyszerek nélkül is ellenállnak a kártevőknek. Nem elhanyagolható az sem, hogy a géntechnológia elterjedésével a növények termelési mennyiségét szándékozták megnövelni. Aki szeretné elkerülni a génmódosított élelmiszereket, az biotermékekkel biztosra mehet.

  1. Környezetbarát megoldások, fenntarthatóság

Az ökológiai termelés során nem használnak műtrágyát és szintetikus növényvédő szereket. Ez kíméli a talajt, és megőrzi a talajvíz tisztaságát. A környezetbarát megoldások alatt nemcsak a természetet, hanem a megfelelő állattartást is támogatja az, aki biotermékeket vásárol. A természettel összhangban történő termelés kíméli az erőforrásainkat, természetesen nemcsak nekünk, hanem a jövő generációi számára is.

Ma már a legtöbben tisztában vannak vele, hogy az ökológiai gazdálkodásokban termesztett bioélelmiszerek kiváló és megbízható minőséget jelentenek, ezen túlmenően pedig tápanyagban gazdag alapanyagot az étkezésben, mely nagyban hozzájárul a megfelelő egészségi állapot megőrzéséhez. A hazai dm üzletekben immár 16. éve találkozhatunk a vásárlók bio minősítésű termékekkel. Az idei évben, hosszas előkészületek után, bevezetésre került nemzeti szinten a dmBio, a dm saját márkája, melynek megbízhatóságáért a cég maga kezeskedik. A kínálatban mindenki megtalálhatja magának a megfelelőt, ugyanis a glutén- vagy akár a laktózérzékenyek számára is kínál a dm alternatívákat, természetesen bio minősítésben.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top