Család

Mégsem olyan jó a “női viagra”

A nemrégiben forgalomba hozott, nőknek szánt vágyfokozó talán mégsem olyan eredményes, mint amilyennek először gondolták.

A mára már legendássá vált potencianövelő kis kék tabletta rengeteg férfit segített már ki a világon. Nemrégiben a nők számára is megszületett már azonos célokkal a Flibanserin nevű készítmény, aminek névadó hatóanyaga állítólag a nőkre is ugyanolyan vágykeltő hatással lehet.

Mégsem olyan jó a

Ez a gyógyszer eredetileg antidepresszánsnak készült, vágyfokozó hatására teljesen véletlenül jöttek rá: eredeti rendeltetését tekintve teljesen megbukott, de a tesztalanyok egytől egyig fokozott szexuális aktivitásról számoltak be. Most azonban már nem olyan biztatóak az eredmények: majdnem 6000 menopauza előtt álló nőt kértek meg, hogy számoljanak be a gyógyszer hatásairól, és sokan csak igen csekély változásról tettek említést. Arról nem is beszélve, hogy sokan olyan kellemetlen mellékhatásokról számoltak be, mint álmosság, hányinger vagy szédelgés.

A szexuális diszfunkció a nők 43 százalékát érinti, tehát megoldásra igenis szükség van. De úgy tűnik, ez egyelőre még várat magára.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top