Család

435 ezer forintos telefonszámlát kapott

Csúnyán átvertek egy nőt, aki több mint két napig tartotta a telefonvonalat. Azt ígérték, munkát kaphat a fia, de a telefont ne tegye le a kezelő jelentkezéséig. Több mint 430 ezres számlát kapott kézhez.

Több mint 1400 eurós, azaz mintegy 435 ezer forintos telefonszámlát kapott egy spanyol nő, miután 56 órán át, azaz két és fél napon (!) keresztül tartotta a vonalat, ahol azt ígérték, segítenek munkanélküli fiának állást találni.

A telefonos csalás a kelet-spanyolországi Murciában történt. A 68 éves nő egy televíziós hirdetésben látott segélyvonalat hívott fel. A reklámban azt ígérték, munkanélkülieknek segítenek.

“Hívj minket, segítünk” – hangzott a szlogen, amely meggyőzte az asszonyt. Kilátástalan helyzetük megoldását látta a hirdetésben, ugyanis 36 éves fia jó ideje nem dolgozik, ketten élnek az asszony özvegyi nyugdíjából.

A hívott telefonszámon felvették a nő adatait, majd azt mondták, maradjon vonalban, különben nem tudnak segíteni, ha lerakja a telefont, a fia nem fog állást kapni. Az asszony 56 órán keresztül tartotta a vonalat, nem aludt, kávéval és koffeintartalmú üdítőitalokkal tartotta magát ébren, míg aztán elfogyott a türelme, hogy dühösen lecsapta a kagylót.

Arra már korábban rájött, hogy csúnyán átverték, de hogy meg is károsították, az csak akkor derült ki, amikor megkapta az 1400 eurós telefonszámlát – mondta el a részleteket Juana Pérez, a Thader Consumo nevű fogyasztóvédelmi szervezet vezetője, akitől a becsapott asszony az esetet követően kért segítséget.

Az érdekképviselet közreműködésével a telefontársaság 900 eurót elengedett a nő számlájából, de még így is 500 eurót (kb. 150 ezer forint) így is ki kell fizetnie.

A fogyasztóvédők szerint az emelt díjas telefonszámmal való csalás az egyik leggyakoribb formája a fogyasztók megkárosításának Spanyolországban. A murciai asszony egyébként nem tudta, hogy emelt díjas számot tárcsázott, arról ugyanis nem tájékoztatták a hívás elején, noha a szabályok szerint az kötelező lett volna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top