Család

Egy északír tini kéri, hogy azonos nemű szülei összeházasodhassanak

Videóüzenetben szólítja meg az észak-írországi törvényhozókat egy 15 éves fiú, aki azt szeretné, hogy miként Nagy-Britannia többi tagállamában, úgy az övében is engedélyezzék a melegházasságot, hogy szülei törvényes kapcsolatban élhessenek.
Darragh Tibbs 15 éves, egy fiútestvére van, a szüleik pedig azonos neműek. Hazájában, Észak-Írországban a melegházasság törvénytelen, ám az Egyesült Királyság többi tagállamában legális. Tibbs arra kéri a helyi törvényhozást, hogy gondolják újra 2015-ös döntésüket, mikor is nemmel voksoltak az azonos neműek házasságára.
 
Tibbs a videóban elmondja, hogy szülei immár 21 éve élnek stabil kapcsolatban, és örülnének, ha a kormány támogatná őket abban, hogy ezt törvényessé tegyék.
 
Észak-Írország egyetlen szomszédos országában, a bigott vallásosságáról híres Írországban tavaly májusban megszavazták a melegházasságot, sőt egy miniszterük még azelőtt bevallotta, hogy meleg.
 
 
 
Olvass még:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top