Család

Szarvánál fogva lógott a kecske a villanyvezetéken

Egészen döbbenetes kalandba keveredett egy kecske Görögországban.

A vezetéken megadóan lógó kecske megmentésére siető emberek nagyot néztek, amikor meglátták a több méter magasan himbálózó állatot.

Senki sem tudja, hogy a kecske miként manőverezte magát ebbe a szarvmeresztő helyzetbe, de a legvalószínűbb elképzelés szerint a gyanútlan állat a meredek domboldalban legelészhetett, ahol a vezeték néhol egészen közel fut a talajhoz. Ekkor akadhatott bele a szarva, majd a súlya miatt egyszerűen lejjebb szánkázott a vezetéken, mint egy drótkötélpályán – ám ezzel együtt méterekre eltávolodott a biztonságos földtől.

Reméljük, hogy legalább tériszony nem gyötörte az állatot
Reméljük, hogy legalább tériszony nem gyötörte az állatot

A kecske megmentése nem volt könnyű. A földről nem érték el, ezért egy létráról először megpróbálták a lejtőn felfelé taszigálni kicsit, hogy közelebb kerüljön a talajhoz. De még ehhez is a mikrobusz tetejére kellett állni. Izzasztó meló lehetett, az biztos.

Amikor elég közel kerültek hozzá, hurkot vetettek a hátsó lábaira, majd így vontatták még feljebb a lejtőn, míg végül kézzel elérhető közelségbe került, és leakaszthatták végre a vezetékről. A teljes mentés az alábbi videón tekinthető meg:

Ha meg is rázta a kaland, a kecske ennek nem mutatta jelét. Kiszabadulása után egy darabig még téblábolt, majd elügetett.

Forrás: thedodo.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top